30.11.2015 – Dny mladých interpretů

 Kateřina BLAŽKOVÁ  –  klavír  

Johann Sebastian Bach : Anglická suita č. 2 (Courante, Sarabande)

Fryderyk Chopin : Etuda Ges-dur, op. 10, č. 5

Claude Debussy :  Etuda pro chromatické stupně

Fryderyk Chopin : Barkarola Fis-dur, op. 60

Leoš Janáček : V mlhách: 3. Andantino, 4. Presto

Josef Suk : Jaro    3. V očekávání, 4. ***, 5. V roztoužení

Markéta BÖHMOVÁ  –  zpěv

Klavírní spolupráce Elena KNÁPKOVÁ

Georg Friedrich Händel : Piangero la sorte mia (Cesare e Cleopatra)

Giovani Battista Pergolesi : A Serpina penserete (La serva padrona)

Wolfgang Amadeus Mozart : In quali eccessi…. Mi tradi quell´alma ingrata (Don Giovanni)

Vítězslava Kaprálová : Sbohem a šáteček

Gaetano Donizetti : Cavatina (Don Pasquale)

Giacomo Puccini : Chi il bel sogno di Doretta (La Rondine)

Leo Delibes : La fille de Cadix

Koncertní sál Konzervatoře  v Brně, Lužánecká 14

Pondělí 30. listopadu 2015 v 19 hodin

Kateřina BLAŽKOVÁ  (1991) 

od svých šesti let byla žákyní Základní umělecké školy v Kostelci nad Orlicí. První učitelkou jí byla paní Tetyana Pešková, která jí přihlásila na mezinárodní soutěž Prague Junior Note, kde získala 2. cenu. V průběhu studia prvního cyklu na ZUŠ se zúčastnila i jiných soutěží a umístila se vždy na prvních příčkách. Vystudovala gymnázium a po maturitě nastoupila na konzervatoř v Brně, kde nyní studuje třetí ročník ve třídě prof. Renaty Bialasové. Sólově vystupuje v různých městech, např. v Rychnově n. K., Třebíči, Brně, Boskovicích aj.

Markéta BÖHMOVÁ

Začínala svou hudební dráhu ve sboru Kantiléna a účinkovala v mnoha představeních Národního divadla Brno jako sboristka a sólistka Dětského sboru Bno v tuzemsku i na zahraničních scénách. Jako studentka Pedagogické fakulty MU v Brně se pravidelně podílí na koncertech fakulty, spolupracuje s orchestrem Collegium musicum a již dvakrát úspěšně reprezentovala školu na pěveckých soutěžích (1. místo v celostátním kole pěvecké soutěže VŠ v roce 2012 a 2013).  V roce 2014 pokračovala ve studiu na státní konzervatoři v italském Campobassu pod vedením prof. Aldy Caiello. V témže roce se zúčastnila Mezinárodní pěvecké soutěže A. Dvořáka v Karlových Varech, kde postoupila do finále  a obdržela dvě zvláštní ceny za interpretaci. Již druhým rokem působí jako sólistka v rámci Nového operetního studia ND Brno, je členkou ansámblu Forte, Dómského komorního sboru a spoluzaložila hudební trio Boutique de musique. Tento soubor obdržel absolutní vítězství na soutěži Stonavská Barborka v roce 2012.

Elena KNÁPKOVÁ 

Navštěvovala v letech 1992-2006 hodiny klavíru u Ivy Sochorové a poté vystudovala klavírní hru na JAMU ve třídě prof. Aleny Vlasákové a doc. Jana Jiraského. Během magisterského studia se začala zabývat zejména interpretací francouzské hudby. V současnosti je posluchačkou doktorského studijního programu v oboru Interpretace a teorie interpretace. Studuje rovněž hru na cembalo u prof. Barbary Marie Willi. Mezi její nejvýraznější studijní úspěchy patří 2. cena v Concorso Internazionale Valsesia (2008), 2. cena v soutěži Concours national de France v Paříži (2000) a 1. cena a absolutní vítězství v soutěži Academia Musicale Romana v Římě (2011), Zúčastnila se řady interpretačních kurzů. Vedle sólové hry se věnuje i hře komorní – spolupracuje se sopranistkou Veronikou Pacíkovou a vystupuje v klavírním duu se Šárkou Bartošovou. Pedagogicky působí na ZUŠ Veveří v Brně.

Napsat komentář